We geven elkaar de hand u als
opdracht­gever, ik als architect.

Ruud Winkelhuis

L

Het Initiatief

“We geven elkaar de hand om te groeten, u, als opdrachtgever en ik, als architect.” Dit is het belangrijkste moment voor het vertrek, het startsein om uw wensen en verlangens samen met mijn architectonische talenten te idealiseren en te laten versmelten tot uw ontwerp, uw huis, uw kantoorgebouw, uw bedrijfspand.

L

Het ontwerp

Bij het ontwerpen werk ik niet vanuit de beperkingen van het Programma van Eisen, maar gebruik ik juist de mogelijkheden ervan om deze ten volste te benutten. Naast de esthetiek, vormen vooral ook de gebruiksmogelijkheden nu en in de toekomst, de verbondenheid met de plek en haar geschiedenis, een duurzaam gebruik van ruimte energie en materiaal, de leidraad in het ontwerp proces, waarin de gebruiker, u, als opdrachtgever, centraal staat.

L

De uitwerking

Door het optimaal inzetten van mijn talent geef ik u de antwoorden maar vooral het juiste vertrouwen, opdat het ontwerp dan ook geen star gegeven is waaraan de gebruiker zich conformeert, maar biedt mogelijkheden om deze naar eigen inzicht en behoefte te beleven en in gebruik te nemen. Door mijn  talenten te tonen, is de architectuur niet langer het exclusieve domein van de ontwerper; ik maak van de architectuur ons gezamenlijke verhaal zonder einde waarin het gaat over de relatie tussen mensen en objecten in de ruimte.In het werkveld dat zo ontstaat, genereren wij samen innovatieve oplossingen.

L

De oplevering

“Aan het eind van het gesprek geven we elkaar de hand om afscheid te nemen, u, als mijn opdrachtgever en ik, als uw architect.” Ruud Winkelhuis is een all-rounder en dus voor allerlei verschillende projecten inzetbaar. Naast appartementen en bedrijfsgebouwen ontwerp ik kantoren, villa’s. landhuizen en huizen en woningbouw. De variatie in mijn werk is belangrijk om het geboeid te laten blijven in het leven. Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen en deins niet
terug voor vernieuwing.