Selecteer een pagina

“Sprookjesachtig bouwwerk
met een enigszins
complexe hoofdvorm.”
CONTACT ALLE PROJECTEN

VILLA K TE OOST-NEDERLAND


Dit nieuw te bouwen landhuis met bijgebouw is gesitueerd op een betoverend mooie bosrijke plek tegen de Lochemse berg. De woning, ontworpen door architect Ruud Winkelhuis, is een levendig, haast sprookjesachtig bouwwerk met een enigszins complexe hoofdvorm. De vormgeving is weliswaar uitbundig, het kleur- en materiaalgebruik daarentegen is ingetogen en landelijk.

“Sprookjesachtig bouwwerk met een enigszins complexe hoofdvorm” Voor de welstandstoetsing is het van belang de kwaliteiten en karakteristieken van de gebouwen in hun omgeving te onderkennen.

Om een goede indruk te krijgen van het landschap ter plaatse is de locatie bezocht. Deze is slechts per zandweg te bereiken en is vanaf de doorgaande weg niet waar te nemen. De nieuwbouw zal in de bestaande bosrand worden opgenomen door zijn plaatsing (letterlijk) en vormgeving (figuurlijk). Het reliëf in het landschap, versterkt door de bebossing, komt als thema terug in de dakvorm van de woning. De verrassende, vernieuwende vormgeving van het hoofdgebouw en bijgebouw, in combinatie met de traditionele kleuren en materialen, past goed in deze omgeving en wordt gewaardeerd. Derhalve is positief geadviseerd over dit bijzondere ontwerp.

Digitaal inspiratieboek

Om te ontdekken wat Ruud voor u kunnen betekenen en om te weten te komen wat Ruud bijzonder maakt, adviseren we u het inspiratieboek aan te vragen. Daarin vindt u de mooiste projecten en kunt u tevens inspiratie opdoen.

VRAAG AAN