Selecteer een pagina

“We geven elkaar de hand
om te groeten, u, als opdrachtgever
en ik, als architect.”
CONTACT ALLE PROJECTEN

MIJN VISIE & WERKWIJZE

Als architect met kennis, veel ervaring en een verfijnde intuïtie, streef ik naar verrassende ontwerpen met telkenmale nieuwe inzichten; transparantie en betrokkenheid combineer ik met mijn gepassioneerde werkmethode, professionele en grote inzet, praktisch denken en altijd verantwoording binnen de gestelde termijnen

Mijn manier van werken wil ik ook uw manier laten zijn, onze gezamenlijke uitdaging.

Een verzameling van belangrijke interne en externe factoren vormen de basisingrediënten voor het ontwerp; externe factoren zoals afmetingen kavel, de bezinning en uitzichten etc., interne factoren zoals aard van het gebruik, het karakter van de gebruiker etc.

Ze worden gewogen, gewaardeerd en geïnterpreteerd en vormen de leidraad van de te hanteren werkwijze.

Dan eerst ook bepalen we de strategie wat noodzakelijk is en bij u past, welke werkzaamheden gedaan moeten worden en dan maken we financiële afspraken.Samen met u geven we vorm aan mijn werkwijze, van schetsontwerp tot en met bouwuitvoeringstekeningen, van bestek tot en met complete esthetische begeleiding, van basis tot en met complete inrichting.

Om dan vervolgens aan de slag te gaan waarbij ik u reeds met het eerste schetsontwerp zal verrassen; daarin zit mijn grote kracht en kunde.

Het Initiatief

“We geven elkaar de hand om te groeten, u, als opdrachtgever en ik, als architect.”
Dit is het belangrijkste moment voor het vertrek, het startsein om uw wensen en verlangens samen met mijn architectonische talenten te idealiseren en te laten versmelten tot uw ontwerp, uw huis, uw kantoorgebouw, uw bedrijfspand.

Het ontwerp

Bij het ontwerpen werk ik niet vanuit de beperkingen van het Programma van Eisen, maar gebruik ik juist de mogelijkheden ervan om deze ten volste te benutten. Naast de esthetiek, vormen vooral ook de gebruiksmogelijkheden nu en in de toekomst, de verbondenheid met de plek en haar geschiedenis, een duurzaam gebruik van ruimte energie en materiaal, de leidraad in het ontwerp proces, waarin de gebruiker, u, als opdrachtgever, centraal staat.

 

De uitwerking

Uw behaaglijkheid krijgt vorm.
Door het optimaal inzetten van mijn talent geef ik u de antwoorden maar vooral het juiste vertrouwen, opdat het ontwerp dan ook geen star gegeven is waaraan de gebruiker zich conformeert, maar biedt mogelijkheden om deze naar eigen inzicht en behoefte te beleven en in gebruik te nemen. Door mijn talenten te tonen, is de architectuur niet langer het exclusieve domein van de ontwerper; ik maak van de architectuur ons gezamenlijke verhaal zonder einde waarin het gaat over de relatie tussen mensen en objecten in de ruimte.In het werkveld dat zo ontstaat, genereren wij samen innovatieve oplossingen.

 

De oplevering

“Aan het eind van het gesprek geven we elkaar de hand om afscheid te nemen, u, als mijn opdrachtgever en ik, als uw architect.” Ruud Winkelhuis is een all-rounder en dus voor allerlei verschillende projecten inzetbaar. Naast appartementen en bedrijfsgebouwen ontwerp ik kantoren, villa’s. landhuizen en huizen en woningbouw. De variatie in mijn werk is belangrijk om het geboeid te blijven in het leven. Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen en diens niet terug voor vernieuwing.